Slimme rat weet rattenval onklaar te maken

Ratten zijn slimme dieren en kunnen snel leren.

Als een rat eenmaal heeft geleerd dat een rattenval gevaarlijk kan zijn, zal hij deze vermijden en voorzichtig zijn bij het benaderen ervan.

Het gebruik van een stokje om de val te manipuleren is een voorbeeld van hun intelligentie en aanpassingsvermogen. Een afgesloten rattenkist kan een effectieve manier zijn om te voorkomen dat ratten toegang hebben tot een bepaalde ruimte.

Het is belangrijk dat de kist goed is afgesloten om te voorkomen dat ratten ontsnappen en zich elders in het gebouw vestigen.

Ook moeten er regelmatig controles plaatsvinden om te zorgen dat er geen ratten in de kist terecht zijn gekomen en om eventuele gevangen ratten te verwijderen en veilig te deponeren.

Hoe dan wel

🐀 Hoe vang je een rat met een slagval 🪤

Plaats de rattenval nooit los in een ruimte maar altijd in een rattenkist of lokaasdepot.

Zet de kist ook altijd vast met een kettinkje aan de muur of schroef hem vast op de grond of muur.

Het einde van de val waar het gele plaatje wordt gelokt moet vlak tegen de muur geplaatst worden. (dus niet zoals in het filmpje van de rat met het stokje)

Gebruik als lokaas pindakaas gemengd met vogelzaad, droog huisdiervoer of noten op het gele pedaal van de val. Gebruik een q-tip, tandenstoker of ander hulpmiddel om het lokaas op het pedaal te plaatsen, zodat je geur niet wordt overgedragen op de val.

Trek de kill-bar naar achteren en houd deze op zijn plaats met je duim.

Zet de val op scherp.

Let op de stevige en gevoelige instelling van de val. De val zal gemakkelijker aan de stevige kant in te stellen zijn, maar zal dan niet zo snel afgaan. Aan de gevoelige kant is de val moeilijker in te stellen, maar zal deze wel sneller afgaan.

Plaats de val waar je tekenen van knaagdieractiviteit hebt gezien of langs de muur waar knaagdieren voornamelijk lopen.

👉 Onthoud dat het belangrijk is om menselijke geur te vermijden bij het manipuleren van de val en het plaatsen van het lokaas. Draag handschoenen.

Gebruik daarom altijd een hulpmiddel om het lokaas op het pedaal te plaatsen en was je handen grondig voordat je de val instelt.

Succes met het vangen van de rat! 🐭

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven