Hoornaars zijn we weer klaar voor

Een hoornaar is een soort grote wesp die behoort tot het geslacht Vespa. Er zijn verschillende soorten hoornaars over de hele wereld, waaronder de Aziatische hoornaar (Vespa velutina) en de Europese hoornaar (Vespa crabro).

Het belangrijkste verschil tussen de Aziatische hoornaar en de Europese hoornaar is hun uiterlijk. De Aziatische hoornaar heeft een zwart lichaam met een opvallend oranje kopstuk en poten. De Europese hoornaar heeft een bruin en geel lichaam, met een roodbruine kop en donkere poten.

Daarnaast hebben de twee soorten hoornaars ook verschillende verspreidingsgebieden. De Aziatische hoornaar is van oorsprong afkomstig uit Zuidoost-Azië, maar is inmiddels ook aanwezig in delen van Europa, waaronder Frankrijk, Spanje, Portugal en België. De Europese hoornaar komt van nature voor in Europa en delen van Azië, maar is niet aanwezig in Zuidoost-Azië.

Ten slotte hebben de twee soorten hoornaars ook verschillende gedragingen en gewoonten. De Aziatische hoornaar staat erom bekend dat hij bijenkorven aanvalt en bijen doodt, terwijl de Europese hoornaar voornamelijk leeft van andere insecten en soms ook nectar en fruit eet. De Aziatische hoornaar is ook agressiever tegenover mensen dan de Europese hoornaar en kan een gevaarlijke steek hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven